Ilmanpuhdistusta kasvien avulla

Tuossa kesäkukkia ostellessa tuli hommattua myös Kultapalmu sisätiloihin. Sen ilmanpuhdistus ominaisuudet pitäisi olla huippuluokkaa joten ajattelin kokeilla, eipä siitä ainakaan mitään haittaa pitäisi olla. Kookkaan kokoinen ja kivan näköinen kasvihan tuo on.

Kultapalmu

Kultapalmu

Netistä löytyneiden juttujen mukaan saattaa vuosien varrella kasvaa aika isoksikin, saapa nähdä. Mielestäni tuon pitäisi soveltua aika hyvin myös allergisillekin, käsittääkseni se saattaisi aiheuttaa oireita vain jos se kukkii. Mielenkiinnolla odotan miten se tuosta lähtee kehittymään. Jos jotain kiinnostaa niin löysin tuollaisen Tampereen Plantagenista ja hinta oli muistaakseni n. 30e. En tiedä oliko halpa vai kallis mutta tuli nyt kuitenki ostettua.

Tuon lisäksi täältä majapaikastani löytyy muutamia kultaköynnösiä joilla myös pitäisi olla ilmaa puhdistavia vaikutuksia. Samoin yksi Pullojukka.

Tietoa Kultapalmusta (Chrysalidocarpus lutescens / guldpalm):

Tyyppi: Huonekasvi, monivuotinen
Valo: Paljon valoa, mutta ei suoraa aurinkoa
Lainaus Kukkatalon sivuilta: Kultapalmu on huonekasvina kestävämpiä palmuja. Se menestyy puolivarjoisassa tai valoisassa paikassa, suojassa suoralta auringonpaisteelta. Auringonpaiste ja liian kuiva ilma ruskettavat nopeasti lehdyköiden kärjet. Normaali huoneenlämpö kautta vuoden sopii kultapalmulle.

Kuvaus: (Lainattu puutarha.net sivustolta)
Klassisen tyylikäs huonekasvi. Kosteuttaa ja puhdistaa huoneilmaa. Laji muodostaa monirunkoisia versoryhmiä. Varret ovat hieman bambumaiset ja nivelikkäät, vasta vanhoihin kasveihin kehittyy selvä runko. Nuoren kasvin alimmat lehdet ovat 50-60 cm mittaisten ruotien päässä. Ruodit ovat punakeltaisia ja uurteisia, niissä voi olla mustia pilkkuja. Kun kasvi on 1,5 m kokoinen, sen kiiltävän kellanvihreät, sirot ja jäykät sulkamaiset lehdet ovat lähes metrin pituiset. Kovat lehdykät ovat 1,5 cm leveitä ja 60 cm pitkiä.
Voi kasvaa monimetriseksi, luonnossa jättimäiseksi. Kotoisin Madagaskarilta. Vanhempana kasvaa nopeammin ja tekee helpommin kukkia kuin nuorena. Kukkien siitepöly voivat kuitenkin altistaa allergioille, joten ne tulisi leikata pois

Kuvaus: (lainattu www.kukkatalo.fi sivustolta)
Kultapalmu on erinomainen vihersuodatinkasvi: tutkimuksissa se on saanut parhaan yleisarvosanan tutkittaessa kemiallisten kaasujen poistokykyä, viljelyn ja hoidon helppoutta, tuholaisten vastustuskykyä sekä kosteuden haihduttamisastetta. Kultapalmu on harvoja huonekasvina, joiden tyveltä kasvaa jatkuvasti uusia versoja. Ajan myötä kultapalmu kehittyy tuuheaksi, tilaa vieväksi kasviksi, ja se sopii parhaiten avaran tilan yksittäiskasviksi.

Lueskelin ilmanpuhdistuksesta mielenkiintoisen kirjan ”Raikas vihreä koti” jonka myötä varmaankin tuo Kultapalmukin tuli ostettua 🙂 Mutta ei tuo sisäilman laatuun panostaminen varmaankaan mikään huono juttu ole nykypäivänä kun kaikenlaista mömmöä lentää ilmassa. Jos kasvit nyt edes jotain siitä putsaa niin hyvähän se vain on. Ja onhan ne ainakin ilo silmille 🙂

Tässä jotain linkkejä jos jotain alkoi kiinnostamaan ilman puhdistus kasvien avulla:
http://www.luomura.com/teemasivuja/kasvit-ilmanpuhdistajina/
http://dragofix.blogspot.com/2009/12/huonekasvit-ilmanpuhdistajaksi.html
http://kysymammalta.blogspot.com/2009/11/viherkasveilla-parempi-huoneilma.html
Puhdas ilma, puhdas koti

Mainokset

Tietoja sienitukka

Interesting: Food, Art & Iron Maiden. Tampere, Finland
Kategoria(t): Sekalaiset Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ilmanpuhdistusta kasvien avulla

  1. Paluuviite: Saniainen (Nephrolepis “Green Lady”) | Sienitukan Blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s