Ristorante Dennis ja Wrong Noodle Bar.. arvostelut estetty EAT.FI:ssä ?!?

EAT.FI palvelun innokkaana käyttäjänä sattumalta huomasin, että Wrong Noodle Barin arvostelu oli estetty, EAT.FI:ssä tuli vain seuraava teksti:

Tätä ravintolaa ei voi toistaiseksi arvostella Eat.fi:ssä

Ravintolan omistaja ei toistaiseksi halua Eat.fi:hin julkisia arvosteluja tästä ravintolasta, vaan on päättänyt laittaa olemassaolevat arvostelut piiloon. Arvosteluita ei siis ole poistettu, vaan ne tulevat uudelleen näkyviin mikäli ravintolan omistaja päättää myöhemmin taas sallia arvostelut. Mikäli haluat kysyä miksi tämä valinta on tehty tai haluat antaa muuta palautetta, ota yhteyttä suoraan ravintolaan.

Ja tottakai halusin heti tiedustella miksi näin ja niinpä laitoin ravintolalle palautetta. Tämä ilmoitus oli todellakin jokaisen Wrong Noodle Barin kohdalla. Sitten huomasin, että saman omistajan ravintoloita ovat myös Ristorante Dennisit. En tiennytkään että Dennis ja Wrong kuuluvat samalle omistajalle, tämä olikin minulle uutta. Niinpä kurkkasin EAT.FI:ssä myös Ristorante Dennisin kohdalle ja siellä sama juttu, sama teksti ARVOSTELU ESTETTY! Ja tottakai heti sähköpostia Dennisiin miksi näin.

Ihmettelen kovasti miksi näin on tehty, itselläni ainakin heti epäilys herää onko jotain salattavaa, kun ihmisten arvostelut piilotellaan. Miksi ei ole selkärankaa ottaa kaikkea palautetta vastaan. Onko tullut liikaa huonoa palautetta ja halutaan se pois kaikkien silmistä. Miksi toisaalta taas haluaisi piilottaa hyvää palautetta, sehän on vain plussaa ja hyvää mainosta.
Enemmän olen sitä mieltä, että tällä tempauksella haluttiin piilottaa kaikki huono palaute. Mikäli itse oikein muistan EAT.FI:stä Tampereen Dennisin kohdalta lukeneeni niin aika kehnoa palautetta siellä oli. Toki myös hyvääkin.

Itselleni tällainen toiminta ainakin antaa huonon kuvan ravintoloista, tai ei ainakaan paranna kuvaani ja mielipidettä kyseisistä paikoista. Ellen olisi ravintolassa koskaan käynyt kävisi mielessä, että uskaltaako mennäkään.

No odotan mielenkiinnolla mitä minulle vastataan… JOS vastataan.. toivottavasti vastataan, sillä huono kuvani menee entistä huonommaksi jos palautteeseeni ei vastata mitään.

Lähetin siis molempiin ravintoloihin seuraavan viestin kun en heti huomannut että ovat yhtä ja samaa yritystä:

Hei,

Palautteeni koskee kaikkia Wrong/Dennis ravintoloita. Haluaisin oikeastaan tiedustella miksi ihmeessä Wrong/Dennis ravintoloiden arvostelu on estetty EAT.FI palvelussa ?? …aiemmin arvostelu onnistui mutta miksi ei enään ? ..itseäni ainakin epäilyttää onko ravintoloilla jotain salattavaa kun arvosteluja ei haluta julkisesti näyttää. Haluaisin kuulla ravintolan oman mielipiteen asiasta! Mielestäni ravintoloilla pitäisi olla sen verran selkärankaa, että otetaan vastaan hyvät ja huonot arvostelut ja yritetään parantaa palvelua ja tarjontaa sen mukaan millaista kommenttia asiakkailta tulee.

t: Sienitukka

Vastaukset tulivatkin tuota pikaa todella nopeasti, siitä Plussaa!

Wrong Noodle Bar vastasi:

Tervehdys,

Olen ehdottomasti samaa mieltä asiassa ja asiakaspalaute on meille yksi tärkeimmistä tavoista kehittää palveluamme. Syyt miksi poistimme mahdollisuuden antaa palautetta ovat seuraavia:

– nimettömät palautteet ovat hankalia koska emme pysty korjaamaan tilanteita kun emme saa asiakkasseen yhteyttä. Uskomme myös että nimettömät palautteet ovat usein sellaisia millä halutaan vahingoittaa enemmän kuin auttaa.
– sivulle tuli rasisitisia kommentteja ja niitä emme voi hyväksyä
– pikaruokalat verrataan viiden tähden ravintolohin samalla skaalalla.
– väärinkäyttö en erittäin helppoa

Otamme kaiken palautteen erittäin vakavasti. Meillä on hyvin toimivia ravintoloita ja kun suoritimme asiakastyytyväisyystutkimuksen kolme kuukautta sitten yli 85% asiakkaista olivat tyytyväisiä tai todella tyytyväisiä. Sen enempää emme pysty tekemään.

Se on sääli että niin hienosti rakennettu kotisivu kuin eat.fi sallii nimettömiä palautteita, ne ei valitettavasti kanna yhtäpaljon arvoa. Ainostaan se minkä sanoo omalla nimellään kantaa arvoa.

Meille asiakas on tärkein ja on aina oikeassa, uskomme että pystymme palvelemaan tulevia asiakkaita paremmin näin.

Parasta on aina tulla tutustumaan meihin itse, meillä ei ole mitään salattavaa.

Jos meille jätetään palautetta niin vastaamme siihen nopeasti. Sitä emme pysty tekemään eat.fi sivujen kautta joten sen takia kehotamme asiakkaita olemaan suoraan meihin yhteydessä niin kun olette tehneet.

Ristorante Dennis vastasi:

Hei ja kiitos tiedstelusta,

Meitä kiinnostaa aina asiakkaidemme niin rakentavat palautteet hyvässä kuin pahassakin. Suurinosa asiakkaistamme osaa antaa palautteen jo paikanpäällä mikä on hienoa ja arvostettavaa. Ne jotka eivät halua antaa palautetta suoraan osaavat antaa sen kotisivujenme kautta.
Eat.fi tapauksessa toimittiin näin koska osa palautteista oli rasistia meidän osaa henkilökuntaa kohtaan ja meistä se ei ole oikea foorumi moiselle.
Jos siis sinulla on halu antaa positiivista tai negatiivista palautetta niin se onnistuu sivujemme http://www.dennis.fi kautta.

Mitäpä tästä yhteen vetona voisi siis ajatella, jotkut eivät taas osaa käyttäytyä ja pilaavat hyvät jutut menemällä liian henkilökohtaisuuksiin ja rasistisiin kommentteihin.
Yrittäkää siis hyvät ihmiset käyttäytyä oikein myös EAT.FI palvelussa. Kirjoitellaan ja kommentoidaan mutta hyvällä maulla niinkuin kyllä suurin osa tekeekin!

Ja EAT.FI:n lisäksi tottakai pitää palautetta antaa myös rohkeasti suoraan ravintoloihin, näin toivonmukaan saamme parempaa palvelua ja ruokaa.

Vastasin noihin posteihin vielä takaisin ja toivottavasti tuo arvostelu mahdollisuus palautuisi myös Wrongin ja Dennisinkin kohdalle takaisin.

Mainokset

Tietoja sienitukka

Interesting: Food, Art & Iron Maiden. Tampere, Finland
Kategoria(t): Ruoka, Sekalaiset Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s