ThermaCELL – Hyttyskarkotin (Päivitetty 21.7.2012)

(Päivitetty kokemuksia 21.7.2012 alkuperäisen tekstin lopusta.)

Tänä kesänä tuli ostettua mielenkiinnosta koe käyttöön ThermaCell hyttyskarkotin. Viimevuoden humpuuki Shoo!Tag lätkän jälkeen odotukset oli korkealla. Paketti lupaa hyvää: Antaa suojan 20 m2 alueelle. Karkottaa hyttyset ja mäkäräiset jopa 12 tunnin ajan.
Laite on helppo käyttöinen, kaasupatruuna ruuvattiin laitteen pohjaan ja myrkkytyyny sujautettiin ritilän alle. Kytkin “ON” asentoon ja muutama napsautus “start” painikkeesta. Sitten vain odottamaan n. 15min että laite alkaa vaikuttamaan. Laitteen yläpäästä näkee pienestä reiästä että se on päällä ja hehkuu. Huomaa myös kun laite lämpiää ja myrkkytyyny välillä savuttaa.

ThermaCELL – Paketti edestä.

ThermaCELL – Paketti takaa.

ThermaCELL

Kokemukset: Ensi kokemukset keskellä päivää aurinkosena, tuulisena juhannusaattona. Tuntui siltä että tämähän voisi jopa toimia ulkona pystyi istuskelemaan ilman itikoiden häirintää. Mutta myöhemmin tämä osoittautui vääräksi. Luultavasti päivällä lämmin aurinko ja tuuli veivät itikat muualle. Illan tullen totuus paljastui, kun hyttysiä oli todella paljon. Laite päälle ja ei kun odottamaan n.15min. EI MITÄÄN VAIKUTUSTA! Tai jos oli niin vaikutus oli todella pieni. Hyttysiä oli kiusaksi asti, todella paljon ja varmasti vielä tunninkin jälkeen itikat lentelivät aivan laitteen vieressäkin. Vaikutus aluehan piti paketin mukaan olla n. 20m2. Illalla ei edes tuulut niin että se olisi vaikuttanut laitteen toimintaan. Ja jos vaikutus alue luvataan olevan 20m2 niin luulisi että siinä tapauksessa edes puolen metrin säteellä laitteesta itikat pysyisivät pois mutta EI. Ja laitteenhan piti karkoittaa hyttyset ja sääsket 98% hyvä jos 1% tuosta täyttyi. Lyhyesti sanottuna tästä laitteesta ei ollut mitään apua.

Käytetty ThermaCELL karkotin tyyny.

Tarkistusaukko josta näkee onko laite päällä.

Uskoisin että tämä varmasti toimii jotenkin suojaisella terassilla tai muulla vastaavalla, jossa on vain vähän satunnaisia hyttysiä. Eli tuolta laitteen nettisivuilta lainatakseni: Paras tulos saadaan tuulelta suojaisessa paikassa, patiolla, parvekkeella ja retkipaikalla, kun laite asetetaan lähelle maan pintaa. Tuo lause on varmaankin se totuuden mukaisin, ehkä juuri suojaisesta paikasta muutamat itikat lähtevät pois 98% niinkuin laiteelle luvataan. Mutta avonaisella paikalla tästä ei ole kyllä mitään apua! Taas kerran kaupunkilaista huijattiin 🙂

Laitteen nettisivuilla www.hyttyskarkotin.com on myös kohta usein kysytyt kysymykset, jossa kohdassa 9. lukee näin:

Tehoaako ThermaCELL kaikenlaisiin hyttysiin ja sääskiin?
Kyllä. Emme ole vielä löytäneet hyttyslajia, johon laite ei tehoaisi.

Jos nyt joku laitteen maahantuoja/myyjä sattuu lukemaan tämän blogini tekstin niin suosittelen menemään Suomen Lappiin tai edes pohjoiseen päin ja testaamaan laitetta avonaisessa ulkoilmassa, miten se oikein muodostaa tuon 20m2 alueen ja poistaa hyttyset ja sääsket 98%.

Näiden omien kokemuksieni perusteella en suosittele ostamaan tätä laitetta!!

Jos jollain on kokemuksia tästä laitteesta niin kommentoikaa, mielelläni kuulisin onko jollain samanlaisia kokemuksia kuin minulla vai onko tämä jollain jossain jopa toiminut.

Päivitys 21.7.2012:

Lupailin tuossa kommenteissa kertoa lisää kokemuksia tästä laitteesta ja tässä sitä tulee. En ehtinyt ihan niin paljon testailla kuin alunperin kuvittelin. Muut kiireet painoivat niin päälle mutta jotain kuitenkin.
Tuli testailtua tätä laitetta ehkä enemmänkin juuri tuollaisissa suojaisissa tiloissa ja täytyy sanoa että sellaisissa tämä kyllä toimii. Eli niinkuin laitteen nettisivuillakin sanotaan, paras tulos saavutetaan suojaisilla patioilla, terasseilla ym. ym. Ja tuotahan tuossa alkuperäisessä blogitekstissänikin arvelin. Tämä oli käytössä itselläni, vanhan rakennuksen kuistilla, vanhassa ladossa, mökin terassilla ja näissä se kyllä toimi. Hyttyset pysyivät poissa yllättävän hyvin.

ThermaCELL ulkosalla.


Mutta sitten testailin laitteen toimintaa avoimella maalla kaukana rakennuksista ja muista suojista. Tällöin kokemukseni olivat samoja kuin aiemminkin, ei toimi. En ainakaan minä saanut toimimaan. Laite oli päällä pitkälti yli puolituntia ja silti hyttysiä pyöri laitteen vieressä. Ja en ainakaan itse tuntenut oloani mukavaksi laitteen läheisyydessä kun hyttyset inisivät koko ajan korvan vieressä ja etelän mies joutui niitä huitomaan kokoajan.
Kuten kuvassa näkyy laite päällä jalkani vieressä ja silti hyttynen / hyttysiä istuu jalallani.

ThermaCELL ja hyttynen

ThermaCELL ja hyttynen

ThermaCELL ja hyttynen

Sen verran tuosta alkuperäisestä kommentistani (”En suosittele ostamaan tätä laitetta”) poiketen voisin sanoa että tämä laite auttaa minun kokemuksieni mukaan juuri suojaisissa tiloissa, mielellään juuri tuollaisissa missä on seinää ympärillä ja kattokin pään päällä. Eli jos tarvetta on saada hyttyset pysymään pois terassilta yms. niin silloin tästä on kyllä apua. Avoimemmassa ulkotilassa ainakin minun kokemukseni ovat edelleen huonoja.

Noin viikko ja satojen hyttysenpistojen jälkeen tämä ThermaCell ehkä kuitenkin auttoi jonkin verran noilla suojaisilla paikoilla eikä hyttyset ottaneet päähän niin paljon. Säästin siis hiukan hermojani 🙂

Laitteen kanssa kannattaa myös muistaa tuo n. 15min hetki ennenkuin vaikutus alkaa siitä kun pistää sen päälle. Tuossa ajassa ehtii sopivassa paikassa saamaan uskomattoman määrän hyttysen pistoja 🙂

Loppulauselmana voisi sanoa: toimii, mutta ei ihan niinkuin odottaisi!

Mainokset

Tietoja sienitukka

Interesting: Food, Art & Iron Maiden. Tampere, Finland
Kategoria(t): Sekalaiset Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 vastausta artikkeliin: ThermaCELL – Hyttyskarkotin (Päivitetty 21.7.2012)

 1. Mikko Lepistö sanoo:

  Hei,

  ThermaCELL-hyttyskarkottimen maahantuojana yllätyimme melkoisesti tuosta yllä olevasta kirjoituksestasi. Kaikki muut käyttökokemukset jotka ovat tietoomme tulleet, hehkuttavat ThermaCELL:in karkottavan hyttyset erittäin tehokkaasti.

  On tosi, että tuuli heikentää laitteen tehoa, mutta sen vaikutusta voi vähentää asettamalla Thermacell tuulen yläpuolelle, jolloin karkoteaine leviää paremmin suojattavien ihmisten ympärille.

  Muiden käyttökokemuksia voi käydä lukemassa esimerkiksi täältä: https://www.facebook.com/hyttysongelma.

  • sienitukka sanoo:

   Hei,
   Kiitos kommentistasi, hienoa että maahantuojakin on löytänyt blogini ja kommentoi kokemuksiani. En tiedä millaisten verenhimoisten hyttysten/itikoiden/sääskien keskuudessa olen ollut mutta eipä tämä minun kohdallani toiminut. Jos laite olisi todellakin toiminut niinkuin kuvittelin olisin varmasti kehunut sen maasta taivaisiin.
   Ja olettaisin että vaikka tuuli heikentäisi laitteen tehoa avoimella pihamaalla niin silti itikat pysyisivät hiukan kauempana laitteesta, mutta toisin kävi. Niinkuin kirjoitin niin itikat pyörivät aivan laitteen vieressä vaikka laite oli ollut päällä jo pitkän aikaa.

   En tiedä onko laitteessani jotain vikaa vai satunko vai löytämään ne kaikille myrkyille immuunit verenimijät. Vihaan itikoita yli kaiken ja haluaisin itsekin päästä niistä eroon.

   Annan laitteelle vielä uuden mahdollisuuden noin viikon päästä ja testailen sitä jälleen uudelleen suurinpiirtein samassa paikassa kuin aiemminkin ja kerron kokemuksistani taas täällä blogissani.

   • Hei,

    Olivatko itikat, jotka laitteen ympärillä pörräsivät hyttysiä? ThermaCELL ei toimi mäkäräisiin eikä niitä siksi ole mainittu myyntipakkauksessakaan. Sen sijaan olemme todenneet sen olevan erittäin tehokas hirvikärpäsiä vastaan.

    Kuinka kauan laite oli ollut päällä silloin kun havaitsin sen ympärillä itikoita? ThermaCELL vaatii noin 10-15 minuutin ajan ennen kuin suoja muodostuu.

    Odotamme mielenkiinnolla uusia testejäsi.

    Terveisin,
    Mikko Lepistö
    Proviter Oy

 2. sienitukka sanoo:

  Itikat olivat hyttysiä. Ja kuten jo tuossa blogi kirjoituksessani mainitsin niin laite oli ollut päällä varmaankin tunnin verran. Tarkistus aukosta näki että laite on päällä ja tyynystä nousi välillä savua.
  Kirjoittelen uusista kokemuksistani heti kun mahdollista 🙂

 3. Nimetön sanoo:

  Moi. Itselläkin on epäilys noihin laitteisiin, tässä vastaava kotikonstein, Huom, Vain terassi käyttöön sopiva.
  http://kimmohanttu.blogspot.fi/p/mokki-puuhastelua.html

 4. Tapani Oikarinen sanoo:

  Tosi hyvä laite. Mutta nyt vuoden jälkeen toiseen ei tule kipinää. Tuolla hintaa ostan uuden.
  Halvalla pääsee itikoista eroon.

  • sienitukka sanoo:

   Hyvä että olet olltu tyytyväinen. Itse en ole tuota laitetta tänä kesänä tarvinnutkaan sen verran on viileää keliä ollut. Mutta omien kokemuksieni mukaan toimii kyllä suojaisissa paikoissa.

  • Emo sanoo:

   Meillä laite nyt 3:tta kesää joutui jo uuden ostamaan kun ei enää antanut kipinää. Koetin purkaa mutten saanut auki. Onko sisällä kivi vähän niinku sytkärissä ja se on nyt loppu vai miksi ei pelitä. Toimii hiton hyvin sinakin meidän patiolla. Ja iltaisin torpassa ovet auki ja laite ovensuussa eteisessä. Ei pelkoa että inisijöitä pääsisi sisälle.

 5. Viljo Tervakoski sanoo:

  Testattu on,tulos ei sen parempi kuin hyttys savut. Korkeahinta,korkeat käyttökustannukset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s